Corrie4Kids - venster 1: de schuilplaats
Corrie4Kids - venster 2: geen fouten, maar plannen
Corrie4Kids - venster 3: de boodschap doorgeven

Corrie4Kids is een lespakket over het leven van Corrie ten Boom. Zij leefde van 1892 tot 1983 en werd wereldberoemd. Haar boodschap van vergeving door het geloof in Jezus heeft miljoenen mensen bereikt en is nog steeds actueel. Het lespakket laat kinderen zien wat oorlog met mensen doet, maar ook hoe vergevingsgezindheid en liefde uiteindelijk overwinnen. 

Doelgroep
Groep 7 en 8 basisonderwijs
Klas 1 en 2 voortgezet onderwijs

Kerndoelen
Mens en samenleving, 36-38 Oriëntatie op jezelf en de wereld, 51-53

Tijdsduur
Drie vensters van elk twee lesuren. Deze kunnen als twee losse lessen of als één geheel gegeven worden.
Corrie4Kids is ontwikkeld door: Edu-Sign

Lesmethode Corrie4Kids

Leren van Corrie ten Boom. Dat is het doel van het lespakket Corrie4Kids. Haar levenservaringen zijn leerzaam, soms spannend en avontuurlijk, maar altijd vol van (geestelijk) onderwijs. De boodschap van Corrie ten Boom heeft inmiddels miljoenen mensen op deze wereld bereikt. Via persoonlijke contacten, boeken, radiolezingen, videofilms en televisie-uitzendingen zijn veel mensen geraakt door de centrale boodschap van vergeving door het geloof in Jezus. Deze boodschap is vandaag nog even actueel, ook voor kinderen.

Het lespakket Corrie4Kids is ontwikkeld bij het kindermagazine Corrie! Dit kindermagazine kan ook zonder lespakket gelezen worden, maar om echt iets van Corrie ten Boom te leren is het lespakket een must.

Lespakket en kindermagazine sluiten nauw aan bij het onderwijs over de Tweede Wereldoorlog. Het sluit ook aan bij levensbeschouwelijke vakken en bij onderwijs gericht op sociaal-emotionele ontwikkeling.

Het lespakket Corrie4Kids bevat naast het kindermagazine een lerarenhandleiding, een leerdagboek, een digibord viewer en een DVD. Bekijk alle materialen.

Inhoud van het magazine

Venster 1: De schuilplaats

De kinderen leren Corrie en haar familie kennen in de
jaren voor en tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Venster 2: Geen fouten, maar plannen

Familie ten Boom wordt verraden en gearresteerd. Corrie
en haar zus Betsie komen terecht in concentratiekamp
Ravensbrück. Corrie komt op wonderlijke wijze vrij.

Venster 3: De boodschap doorgeven

De jaren na de oorlog. Corrie reist over de wereld en
vertelt de boodschap van vergeving en Gods liefde.

1 2 3

Wat kinderen zeggen over Corrie!

"Ik vind het leerzaam en leuk. Ik heb er veel van geleerd. Ik vond het een wonder dat Corrie en Betsie zo hun geloof kunnen vasthouden."
"Ik vond het leuk, leerzaam en interessant. Je komt dan te weten wat er gebeurd is met iemand die dat heeft meegemaakt en hoe zo'n persoon erover denkt."
"De 2e wereldoorlog is best wel bekend. We leren er veel van, dus we wisten er al veel van. Toch is Corrie ten Boom een leuk en boeiend onderwerp!"
"Ik vond het leerzame lessen. Wat mij het meest aansprak was de christelijke verzorging die Corrie met haal familie gaf aan mensen die het nodig hadden."
"Ik vond het best leuk. Sommige dingen pakten me best. Het spelletje was ook wel leuk."
Meer weten? Lees alle reacties in het gastenboek!

Materialen Corrie4Kids

  • Magazine Corrie!
  • Handleiding leraar Corrie4Kids
  • Leerdagboek Corrie4Kids
  • Digibord viewer Corrie4Kids
  • DVD: het verhaal van Corrie ten Boom voor kinderen
Magazine Corrie!

Magazine Corrie!

Het kindermagazine Corrie! is een stijlvol en aansprekend magazine over het leven van Corrie ten Boom. Tijdens de lessen gaan de leerlingen met de inhoud van het magazine aan de slag. De inhoud van het magazine is afgestemd op het onderwijsproces van het lespakket. Bekijk voor meer informatie het voorbeeldhoofdstuk.

Handleiding leraar Corrie4Kids

Handleiding leraar Corrie4Kids

De lerarenhandleiding biedt leraren houvast bij het voorbereiden en het geven van de lessen. Op gestructureerde wijze worden de lessen aangeboden. Elk venster wordt op dezelfde wijze uitgewerkt. Na een introductie op de inhoud en een overzicht van de doelen en benodigdheden, wordt het verloop van twee lesuren gedetailleerd beschreven.

Het verloop van de lessen wordt beschreven aan de hand van stappen. Een stap is een afgerond onderdeel en kent een vaste opbouw met behulp van symbolen. Voor de bespreking van de gemaakte taken wordt met regelmaat verwezen naar antwoordmodellen. Deze zijn als bijlagen opgenomen in de lerarenhandleiding. Zo hebt u alles overzichtelijk bij de hand. Bekijk voor meer informatie het voorbeeldhoofdstuk.

Leerdagboek Corrie4Kids

Leerdagboek Corrie4Kids

In het leerdagboek verwerken de leerlingen op actieve wijze wat ze leren. Afwisselende taken zorgen er voor dat de leerlingen persoonlijk betrokken raken en meer van Corrie willen weten. Elk venster wordt afgesloten met een kleine kennistest. De antwoorden van taken en kennistesten zijn te vinden in de lerarenhandleiding. Elke taak kent een vaste opbouw met behulp van symbolen. Bekijk voor meer informatie het voorbeeldhoofdstuk.

Digibord viewer Corrie4Kids

Digibord viewer Corrie4Kids

De digibord viewer biedt toegang tot de beeldbank met afbeeldingen en videoclips. In de lerarenhandleiding staat precies aangegeven wanneer welke afbeelding of clip moet worden getoond. De viewer is met een inlogcode toegankelijk via deze website. Op de genoemde website zijn ook de lerarenhandleiding, de bijlagen en het leerdagboek te downloaden.

DVD: het verhaal van Corrie ten Boom voor kinderen

DVD: het verhaal van Corrie ten Boom voor kinderen

De DVD 'Het leven van Corrie ten Boom voor kinderen' is een animatiefilm voor kinderen. De 30 minuten durende film is in het lesprogramma van venster 3 opgenomen. Bekijk voor meer informatie de trailer.

lespakket bestellen Bestel al onze materialen in de webshop

Inloggen digibord viewer

Vul hiernaast uw gegevens in om in te loggen op de digibord viewer van Corrie4Kids. Deze gegevens heeft u per e-mail na het bestellen van ons ontvangen.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten »

sluiten